Voorpagina W e l k o m   o p   d e   w e b s i t e   v a n

E s t h e r   d e   G r o o t   -   N e d e r l a n d s e   p s y c h o l o o g   i n   F r a n k r i j k
lijn


8, Rue Porte du Mas - 47170 Sos - 05.53.65.06.36 - esther.de-groot@orange.fr

leftcorner Menu: rightcorner
Eerste contact
Behandeling
Kosten
Over mij
Algemene info
Voorpagina
Privacy


Kijk ook eens op mijn Faceboekpagina
topleft Over mij - Opleiding en ervaring topright
Ik ben Esther de Groot. In 1991 ben ik afgestudeerd als GZ-psycholoog aan de Universiteit van Tilburg en sindsdien heb ik gedurende bijna 25 jaar ervaring opgedaan met verschillende problematieken, behandelmethoden en specialismen in  Nederlandse instellingen. Daarnaast heb ik me vooral gespecialiseerd in de gedragstherapie en de cognitieve gedragstherapie.

In 2008 zijn we verhuisd naar Frankrijk, waar ik sinds 2009 een praktijk heb op de grens van de Gers, Les Landes en de Lot-et-Garonne. Ik richt  me vooral op de medelanders voor wie het lastig is om zich in het Frans uit te drukken en die graag in de 'moedertaal' hulp willen ontvangen. Door de huidige communicatiemogelijkheden hoef ik me niet te beperken tot de directe omgeving van waar ik woon, maar heb inmiddels heel wat ervaring opgedaan met therapie via de telefoon of de webcam.

Tot onze verhuizing was ik 15 jaar werkzaam bij GGZ Dijk en Duin, in Noord-Holland. Ik werkte daar onder andere op een open algemene opnameafdeling, op de polikliniek van de RIAGG, op de deeltijdbehandelingafdeling. Ik heb ervaring met individuele, echtpaar/gezins- en groepsbehandelingen.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en belangstellend lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Daarnaast ben ik in Frankrijk geregistreerd bij de DRASS (Direction Régionale des Affaires Santaires et Sociales), mijn Numéro Adeli is 479300915.
  - Website: Marcel